Viva blir nå agility-pensjonist!

En trist, men nødvendig beslutning er tatt nå i ettermiddag 😦

Vi hadde trening med Anja Mac Neal nå i dag, og Viva viste med all tydelighet at hun har vondt for å hoppe. Hun reduserer farten og «krøker» seg sammen i satsen. Ikke bra. Jeg orker ikke å se på at hun prøver å jobbe til tross for smerter. Så da får det bli slik. Det er trist, hun er jo bare 8 år gammel. Men men…

Jeg tok frem Zille og jobbet med henne istedenfor. Vi befestet det å krysse bak ved rør, og nå ser det ut som om vi endelig er enige! Vi trente også på fart i pølsen; og hildrande du for en fart hun gir. Hun løper som en liten prosjektil!! Vinklet inngangen til pølsen opp til nesten 180 grader. Jobbet stigefelt med avstand på nedfeltet. Hun har hatt en tendens til å hoppe av sideveis hvis jeg ikke er helt ved siden av henne. Brukte medhjelper med forsterker på enden av stigen. Vippetrening; Zille har ikke tid til å bli stående når vippen slår i bakken – så hun hopper av i det vippen er på vei opp igjen – og det kan lure en dommer til å tro at hun hopper av før vippen slår i bakken. Brukte medhjelper med forsterker på enden av vippen. Det gjør at hun reduserer farten sin – men vi får vel løst det og etterhvert tenker jeg.

Liz fikk også pitte litt trening. Tok røret noen ganger; med både god fremadsending mot røret og vinklet inngang og «layering». Liz er som smør i hendene på meg når vi jobber sammen, så jeg gleder meg stort til fortsettelsen.

4 kommentarer om “Viva blir nå agility-pensjonist!

  1. Kjempe synd med Viva 😦 Men jeg skjønner deg godt. Når du ser så tydelig at hun plages er det jo ikke annet å gjøre. Gøy å høre at Zille er så bra og at Liz og du jobber så godt sammen. Lykke til med trening videre!

  2. SÅ leit med Viva!!! Jeg vet veldig godt hvordan det føles 😦 Da kan vel Viva få lov å ta røret akkurat så mye hun vil? Godt å høre at Zille er i så god form etter operasjonen! Hva var det på vippa som dempet farten hennes – at det står medhjelper der? Du kjenner til ørevarmer-metoden?

  3. På oppfordring: Egentlig tenkte jeg å lære Winnie å touche ørevarmeren med snuta – men ble for fristende med leverpostei…. Sett ørevarmer ytterst på vippa, og ta på leverpostei (finnes i tube) eller tubeost, og begynner du med ørevarmer som har farge i stor kontrast til vippa, synes den godt, så hunden løper helt ut til enden av vippa. Så blir ihvertfall de hunder som liker leverpostei stående og slikke og slikke til lenge etter vippa har slått i bakken – for det skal nemlig ikke finnes den aller minste smule/lukt igjen. Så begynner du å variere – med/uten leverpostei – men fortsatt ørevarmer. Så går du over til ørevarmer i samme farge som vippa – med leverpostei, for så å «fade» bort også den. Du blir ikke like avhengig av medhjelper – noe som ofte tar mer tid å avlære igjen – mens ørevarmer går uten problem å avlære (hilsen Winnie)

  4. Ja jeg må også få si at det er trist å lese at Viva ikke har det bra.

    Lykke til videre med Zille og Liz – og pensjonist-treningen til Viva !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s