Endelig ;-)

Jeg tok turen inn til Høvik i kveld for å trene sammen med Skui-gjengen; og det var skikkelig hyggelig. Bare så synd at det ikke ble tid til å prate noe særlig sammen 😦 Tja ja, vi får ta det igjen når ute-treningene begynner!

Liz ble endelig introdusert til en del hindre i dag 🙂 Og hildrande du hvor jeg gleder meg til å fortsette å jobbe med henne. Dette kommer til å bli skikkelig bra! ….sånn sagt i all beskjedenhet…. Hun er så intens, så rå, så kjapp og så fokusert at jeg kommer til å få mang en utfordring med henne. Jeg må virkelig tenke meg om hva jeg skal gjøre når hun skal trenes. Hun lærer så fort, at jeg ikke må glemme at det ofte er vanskeligere å avlære – enn å lære inn riktig adferd. 

Vi brøt barrierene på hopp, pølse og møne i kveld. Jeg startet med å la henne gå røret noen ganger; det kan hun allerede fra før. Kunne sende henne inn – både rett frem og i vinklede innganger – opp til 6 meters avstand.

Så jobbet vi med hopp. Hadde pinnen nesten på det laveste. Og hun var ikke i tvil om hva som skulle gjøres 🙂 (hun har nok lært mye bare med å se på andre hunder). Brukte medhjelper med leken som forsterker. Jobbet både på høyre og venstre side. Satte sammen to hopp; baklengs-kjedet. Jobbet på begge sider. Hun rev den ene gangen, men da var hun så fokusert på leken at hun ikke hadde andre tanker enn å komme seg fort frem til den (trur eg…). Satte henne igjen, forsterket sitt og bli en del ganger – også med tildels kraftige arm-bevegelser fra meg. Hun får ikke lov til å starte på mine bevegelser; kun på verbal kommando.

Brøt også barrieren på mønet. Hun skjønte først ikke hva jeg ville, men jeg ledet henne opp ved hjelp av en god-bit – og da fullførte hun hinderet uten problemer. Gjentok det enda en gang, og den tredje og siste gangen forsterket jeg at hun skulle sitte på nedgangen. HUn var selvfølgelig koblet mens vi jobbet med mønet. 

Pølsen gikk som en lek å bryte barrieren på. Medhjelper holdt duken oppe for meg og var ellers helt passiv. Vi gjentok det noen ganger med at jeg løp frem og tok i mot henne med leken. Jeg ville ikke kaste leken på det harde glatte underlaget. La så leken ett par meter fra utgangen, medhjelper holdt duken oppe, og Liz styrtet igjennom 😉 Da syntes jeg at vi hadde trent nok pølse, og jeg tok meg tid til å stå å prate litt med Aileen. Men Liz var ikke enig; så hun tok pølsen på eget iniativ. Først en gang (og vi ble stående måpende å se på henne), så tok hun den enda en gang, og da ble jeg så glad at jeg viste det med all tydelighet: Jeg hoppet og danset og jublet – Liz skjønte at noe var veldig gøy – så vi kolliderte inn i hverandre samtidig som jeg gled på en bensin-flekk – og jeg klasket ned i den harde asfalten 😦 AU !!!!!!!! Lurer på hvordan den venstre hoften min ser ut i morgen tidlig???

Jeg trente Zille litt også. Siden underlaget var så glatt og hardt så fikk hun ikke hoppe. Så jeg kjørte en del enkelt-hindre. Og tror dere ikke, at hun endelig, for første gang, tillot meg å krysse bak henne ?! Utrolig.

Stakkars Viva fikk bare ta stigen ett par ganger. Jada, jeg har dårlig samvittighet … men det er slik det er nå for henne. Desverre.

Turen hjem igjen ble litt ekkel. På vei ned Lier-bakkene (det var tykk tåke) så var det full stans i trafikken. Bilene foran meg ble sluppet frem, men så var det full stopp igjen. Jeg stod da som bil nr 2 i køen. Og ser til min skrekk en mann komme med en rifle, han siktet på ett punkt foran oss, PANG sa det, og så ble vi sluppet forbi …. der lå det en stor flott elg i sine siste kramper…. isj, det var fælt…   

8 kommentarer om “Endelig ;-)

  1. Fick inte sett så mycket av er igår men av det lilla jag såg så är det helt säkert att Liz kommer att bli helt rå på agility. 🙂 Kul att läsa att allt gick så bra 😀

  2. Så moro at alt ser bra ut med Liz, det kom jo ikke som noen overraskelse 🙂 Emil og jeg gleder oss til å begynne og trene. Du får si ifra hvilke formiddager du kan.
    Klemmer fra alle oss

  3. Det jeg fikk sett av Liz igår var hun utrolig intens, kontaktbar og elsket belønningen sin! Det lover bra for videre trening!! 😀

  4. Veldig hyggelig å trene sammen med dere igår ! Utrolig hvilken motor den lille hunden på 2,5 kilo har og jeg er veldig spent på å se Liz fremover 🙂

  5. Det hyggelig å se den igjen og gøy å se Liz in action. Blir spennende å følge henne videre. Kjempe koselig å hilse på Viva og Zille igjen også.

  6. Veldig rart etter så mange år å se deg med så stor hund…. Jeg fikk heller ikke sett særlig mye av hva dere gjorde på hindrene, men av det lille jeg fikk sett og vært med på, er jeg overbevist om at du kommer til å få det veldig moro fremover med Liz! Moro å se igjen de andre to også – du bor litt for langt unna – har du hørt det før?

  7. Hei Nina 🙂 Kjempe koselig å treffe deg. Alle hundene dine var nydelige! Håper du kan komme på treningen på Skui av og til, selvom du bor et stykke unna 😛 God Påske 😉

  8. Men…har du ikke trent siden du var i garasjen? tok vi helt knekken på deg? Synd jeg ikke fikk sett deg så mye siden vi var på forskjellige grupper. Shanto har ivertfall HELT Tydelig savnet deg!!! hihi!! Håper vi sees snart igjen og at du kommer til Skui i ny og ne så fort snøen smelter. Nå reiser jeg snart ned med hårføner!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s