Felt-søk

Har vært ute i det deilige solskinnet og trent litt felt-søk 🙂 ENDELIG så er det mulig å finne snø-frie områder å trene på!!!

Vi (Line, Thor, Frode, Anita og meg) tråkket opp ett felt på 50 x 50 meter.

Tok først ut Zille og lot henne søke en gjenstand (ble lagt ca 15 meter ut i feltet). Hun stormet ut og fant leken ganske så fort. Problemet var å få henne til å komme inn og avlevere den igjen!! Hun så ikke helt vitsen med det… men kom inn til slutt og avleverte. La så ut to andre leker (som ikke er så morsomme)ca 25 meter ut i feltet  og sendte henne ut igjen. Hun fant fint den første – kom inn og avleverte – sendte henne ut igjen – men da skjønte hun ikke helt at hun skulle finne flere leker. Tiil slutt måtte vi gå ut i feltet og finne den for henne; Line-medhjelper tok opp leken og lot Zille få føle seg litt snytt over at hun ikke fikk den 😉

Så var det Viva sin tur. Line legger ut leken hennes, Viva virker ikke så giret som hun pleier å være – jeg sender henne ut i feltet – og hun ville ikke søke. Det viste seg at hun hadde behov for å tømme både blære og tarm!!! Da de nødvendige gjøremålene var unnegjort så prøvde vi på nytt. Og da søkte hun med stor glød og glede. Leken ble lagt ut ca 20 meter i feltet.

Så etter at de andre hadde jobbet med sine hunder så var det endlig Liz sin tur. Line la ut to gjenstander til henne ca 30 til 40 meter ut i feltet. Jeg sendte henne ut og hun fant den første ganske fort. Flott avlevering på ekte Border Collie manerer; hun klasket den i bakken ca 10 cm fra føttene mine 😉 Sendte henne ut igjen, men da hadde hun litt problemer med å skjønne at hun skulle finne en gjenstand til. Jeg måtte gå litt ut i feltet for å støtte henne; og da hjalp det!

Vi tok en runde til med hundene før vi gav oss. Det er utrolig artig å la hundene få jobbe med skikkelige hunde-ting (eh – at de får bruke nesen sin)

Det kom ett par IPO/bruks-mannfolk å så på (Rottw-eiere) når Viva og Zille søkte; og de var mektig imponert over hvor godt "de små hundene" søkte… at de ville jobbe… at de kunne jobbe og at de ikke bjeffet ….. hihi 

3 kommentarer om “Felt-søk

  1. Hva de hundene dine ikke kan!!! Er som vanlig imponert! Men bjeffe?! hvorfor skulle de bjeffe? uff, sånne bjeffende hunder! hihi!! Det er veldig morsomt å vise folk at også små hunder kan brukes til noe annet enn å sitte i sofaen! Søk er kjempegøy! Shanto elsket kantarellsøk!! Morsomt å variere aktiviteter litt! Skulle gjerne vært hund hos deg!

  2. Åh detta læt så himla kul! Nu blev jag sugen på att træna spår och søk igen! Nina – ta emot hær kommer lite oppussing inspiration! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s