Kurs med Anita Axelsson

Vi har vært så heldige å hatt kurs med Anita Axelsson denne helgen 🙂

Og hun har gitt oss utrolig mye både å tenke på  – og å trene på:

  • Start-trening
  • Kontakt; belønningen skal komme fra deg og ikke være selvbelønnende
  • Sirkel-trening: sett ut f.eks 5 bøtter i en sirkel – og løp med hunden på indre-høyre, indre-venstre, ytre-høyre og ytre-venstre. Hold en høy belønningsfrekvens
  • 80-regelen: 80% av forsøkenen skal være riktige. Tørr-tren før du introduserer hunden til treningen. Bruk coach. Handle coachen, og gjør feilene på mennesket til du føler det trygg på det du skal gjøre. Ta med bare fem godbiter –  når de er brukt opp så tar du pause. Streb etter at minst 4 av 5 forsøk skal være riktige.
  • Snute-touch (mtp felt-trening). Start med snute-touch på hånden din. Øk til så frekvensene (før klikket kommer) til 2 av 4, 3 av 5, 5 av 10 etc til du kommer opp i ca 12 til 15 gjentagende touch før du klikker. Overfør dette til en target (5x5cm plexi-plast bit). Først når dette er på plass er du klar til å trene felt.

Så gikk vi over til handlings-treningen. Vi skulle få med oss flere sett å føre hunden på som gjør at den ikke er i tvil om hva vi skal gjøre. Utgangspunktet for hver øvelse var to hoppe-hindre som stod i 90 graders vinkel:

  • Grunnsvingen
  • Foran-kryss
  • Dra-handling
  • Skyv-handling

Først etter at hunden kan grunnsvingen med variabel avstand (sørg alltid for at du selv aldri krysser linjen mellom de to hindrene) – kan du gå videre til å trene på de tre andre. På de tre andre vil du krysse linjen – og dette signaliserer til hunden at nå kommer noe annet til å skje! 

Sett også opp en «velodron»: hvor man skal variere mellom city og highway-føring. Jobb med høy intensitet. Velodronen trener man først på etter at grunnsvingen er trenet godt inn!

Vi avsluttet søndagen med å trene på en del kombinasjoner hvor vi fikk testet ut de forskjellige teknikkene. Og det fungerte utrolig bra 😉

Underveis i kurset fikk vi oss mang en god latter – vi var stadig forvirret – vi stokket armer og bein – men vi fikk det til til slutt: http://www.foto.aftenposten.no/show_album.php?aid=1088302

3 kommentarer om “Kurs med Anita Axelsson

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s