Litt trening på alle tre

Om formiddagen hadde Martine og meg en liten treningsøkt med jyplingene våre (Liz og Emil).

Sirkeltrening:

  • Vi satte ut fem bøtter i en sirkel (ca 3 meters diameter). Martine holdt Liz koblet for meg slik at jeg kunne konsentrere meg om å belønne Liz for at hun holdt seg ved min side. Brukte ekstremt høy belønningsfrekvens (belønn alltid med den hånden som er nærmest hunden!) Tok en runde med henne på min ytre venstre side….og det gikk vel med sånn omtrent 40 godbiter….

Grunnsving: 

  • Vi satte opp to hopp i en 90 graders vinkel, hvor vingene stod helt inntil hverandre. Målet er at man selv skal bli stående igjen inne i vinkelen, sende hunden rundt ved hjelp av nærmeste hånd og skulder (du skal se hunden bak skulderen din og hunden skal kunne se ansiktet ditt :-)) Liz taklet det kjempebra, og hun gav meg en sving hvor hun jobbet helt tett i selve svingen – og hun hoppet nydelig og skrått over hoppene. Tanken er at hunden skal jobbe så tett på vingen som mulig uten å rive.
  • Økte avstanden mellom hoppene til ca 25 cm. Fungerte både på høyre og venstre side.

Frem over to hopp:

  • La leken etter det siste hoppet, og sørget for å løpe frem sammen med henne slik at vi lekte sammen. Baklengskjedet. Jobbet på begge sider.

Vel hjemme trente jeg litt på slalåm'en med Liz. Har nå kommet til det punktet at to pinner står på kl 8 og kl 2 – trener innganger. Har mye igjen før hun kan sendes inn fra alle vinkler.

Viva

Vel hjemme så måtte jo Viva få lov til å jobbe litt. Vi lekte fremadsending til target, hvor jeg gradvis økte kravene på antall snute-touch. Kom opp i tre gjentatte touch'er 🙂 Tok også frem igjen den gamle gode øvelsen hennes med å snute-touche på fingerene mine! Når jeg ber om "lille" så toucher hun lille-fingeren, etc 🙂

Og så var det Zille sin tur til å trene Agility om kvelden:

  • Grunnsving: hun må ha vingene ganske tett på hverandre. Jeg må være tydelig med skulderen min …. ikke være for kjapp.
  • Velodrom: her må jeg passe på at jeg ikke har det for travelt i svingene. Igjen; passe på skulderen slik at frøkna vet hva jeg vil….
  • Farts / inngangstrening slalåm: vi satte opp en fremadsending med rør – 4 pinners slalåm – 4 pinners slalåm – 4 pinners slalåm – rør 😉 Målet er å øke farten og sikre ingangene. Hundene syntes det var utrolig artig. 

Natta! 

3 kommentarer om “Litt trening på alle tre

  1. Detta var spænnande læsning Nina! Den sirkeltrenigen borde jag væl kunna anvænda på en 9 årig jente och hennes sheltie som jag driver ær lær ut agility till? Grunnsvingen var också spænnande, men det drøjer nog før Tinkas del.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s