2×2 slalåm

Til nå har jeg hatt veldig stor tro på 2×2 metoden for innlæring av slalåm, men nå begynner jeg å tvile litt på om det er riktig for Liz. Hun er så vanvittig kjapp at hun har problemer med å få justert farten sin!! Jada jada, det er ett luksusproblem.

Det jeg spekulerer på er om hun ikke må lære seg å ta slalåmen saktere, og det er ikke mulig i 2×2'en (trur eg). Den inviterer til fart & glede 🙂 Hun elsker å jobbe med den, hun har en nydelig slalåmbevegelse (vi har kun fire pinner foreløpig)  – men det går så fort at hun flytter på hinderet!

Kan noen hjelpe meg med å finne ut hva jeg skal gjøre???? Skal jeg gjøre som "alle" andre og ta frem båndet og trene tradisjonelt. Eller? Jeg vil jo ikke miste farten hennes, men akkurat nå så er den for høy…. 

Når det er sagt, så er 2×2 metoden noe jeg vil anbefale på det varmeste til folk som ønsker å få opp fart i slalåmen og for å trene hindersikkerhet/innganger 😉

3 kommentarer om “2×2 slalåm

  1. Hundene lærer seg jo å sprinte mot slalomen i full fart, for så å bremse ned foran inngangen for å klare den. Liz lærer vel å redusere farten sin, etterhvert som du setter delene sammen slik at det blir en ordentlig slalom? Hun må jo det for å klare oppgaven sin. Forresten har jeg sett flere BCer flytte på slalomen før 😛

  2. Kanskje hun regulerer farten når det blir flere pinner? var den første tanken som slo meg. For når du skriver om nydelig slalåmbevegelse og at det går så fort så har du jo fått det optimale – egentlig. 🙂 Tror jeg skal gå ut å prøve nå jeg……..
    HVIS du prøver båndet – tipper jeg at hun fatter det utrolig fort når hun nå allerede har bevegelsen i kroppen.

  3. Jeg hadde ikke droppet den metoden på grunnlag av det du skriver… Slike luksusproblem kan du bare få lov å «slite» med 🙂 Jeg tror ikke jeg ville ønsket at hun skulle redusere farten – heller svinge så hun ikke treffer pinnene like hardt – for det må vel være det hun gjør siden slalåmen flytter seg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s