2nd gang på gjeterkurset

Jeg tror faktisk at Viva og Zille også hadde lyst til å gjete i går kveld, de fulgte i hvert fall ivrig med 🙂

Trente 2 økter med Liz. Hun trenger mengdetrening på utganger og jeg trenger mengdetrening på det å reagere kjapt og unngå at hun låser seg. Så jeg må passe på at jeg ikke lar henne ligge i dekk for lenge av gangen (vi snakker om sekunder), hvis ikke så kan hun ”låse seg”: når hun ligger i ro så står saueflokken i ro – så da er det jo ingen grunn til å bevege seg. Men slik blir det lite trening av… så hun må bevege seg. I forbindelse med utgangene så la jeg på ”høyre” og ”venstre” kommandoer i går, og det så faktisk ut som om hun tok poenget.

Hun er utrolig intens og har en flott stil når hun gjeter. Jeg burde få med meg en god fotograf for å få tatt bilde av henne!!

Under den andre økten fortsatte vi å jobbe med utganger, driving, høyre, venstre og kjappere reaksjoner fra meg. Lars-Bjarne (instruktøren) fant ut at han skulle gjete litt med Liz for å finne litt mer ut av mønsteret hennes og hva hun trenger av støtte for å kunne jobbe bra. Jeg trakk meg litt tilbake, men nei da det gikk ikke; Liz ville jobbe sammen med meg. Så jeg gikk ut av jordet og prøvde å gjemme meg. Men den gang ei; Liz kom løpende til porten og lette etter meg. Ikke snakk om at hun skulle gjete uten meg nei 🙂 !!! Åååå, gjett om jeg ble stolt av henne. Hunden min!!! Hi hi. Så jeg måtte pent komme meg ut på jordet igjen, og så lenge jeg holdt meg i nærheten så var det greit at Lars-Bjarne fikk gjete litt med henne. Men hun hadde hele tiden kontroll på at jeg var der. Artig.

Avsluttet den andre økten med å jobbe med henne selv. Vi fikk noen pene utganger og drivninger til meg som ett godt minnebilde til neste mandag.

5 kommentarer om “2nd gang på gjeterkurset

  1. Hun gjeter ikke bare sauer den hunden! Prøver å holde styr på deg også, ingen enkel jobb det der. Det skulle vært artig å se henne i aksjon. Går du på kurs?

  2. Hun må da sørge for at du er der så du kan lære!!! DET har jeg da virkelig skjønt, om jeg ikke skjønner særlig mye annet av det dere driver med 🙂

  3. Hallo Nina – Så gøy å lese bloggen din!!Har stor respekt for hundeeiere som driver med aguility!!! Kjenner mest hundeeiere som har bikkja som pynt i sofaen – og som blir lufter dem i hagen.
    Skal man ha hund bør de få arbeidsoppgaver og plikter slik vi gir til våre barn. En udressert hund er en utilfreds hund, mener jeg da!
    Det er så gøy å se hunder som får oppdrag eller blir lært noe og som elsker «jobben» sin. Har hatt politihunder i nabolaget, erfaringene der har vært både og – èn klikka og gikk på jakt etter noen nabobarn og holdt de under kontroll til eieren bli hentet. Det var en sjokkopplevelse – en knurrende og pågående sjäfer er ikke et pent syn.
    Aguilety trening er kjempegøy å se på, og jeg skulle gjerne ha hatt en liten hund selv og kunne drive med den sporten. Foreløpig hindrer astmaen meg i det! Lykke til videre med de flotte hundene dine, Nina !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s