5. gang på gjeterkurset

I går kveld så oppførte Liz seg endelig bra igjen (ihvertfall nesten hele tiden). Jeg var litt spent på det før vi begynte å trene, så jeg hadde bestemt meg for at hun ikke skulle få lov til å se de andre gjete (det trigger henne noe helt enormt) + at hun skulle jobbe kortere økter enn sist. Jeg fikk også ett godt råd om å forholde meg selv så rolig som mulig; jo mer jeg stresser jo mer stresser hun.

Så intensjonene var de beste da vi gikk utpå den første gangen; og det fungerte 🙂 …nesten… hun fikk bare av ett par ulldotter…. Bikkje! Jeg konsentrerte meg om å jobbe med utganger, venstre og høyre og driving. Det er jo det essensielle i gjetingen. Hun har nydelige utganger med god avstand, hun dekker naturlig av seg selv på ca kl 12, men hun går for tett på sauen når vi driver. Hun hadde noen situasjoner hvor hun dekket på kl 09, så da fikk jeg beskjed om å balansere henne for å forsterke at det er i posisjon «kl 12» hun skal stoppe. Jeg begynte også å jobbe med kortere utganger; det vil si at hun fikk bare gå ut en kvart runde før vi begynte å drive. 

I går kveld fikk jeg en god følelse av at nå begynner jeg å skjønne mer av hva jeg holder på med utpå det jordet. Det er enda MYE som gjenstrår før jeg klarer å reagere fort nok og å klare å lese/forutse hva som kommer til å skje! Så det er bare å trene, trene og trene!!

En ting til før jeg avslutter; i går kveld så falt jeg ikke en eneste gang. Hihi. Det er nemlig vanskelig å løpe fort bakover over dumper og tistler ….. 

3 kommentarer om “5. gang på gjeterkurset

  1. Har du falt hver gang ellers???? Nok et likhetspunkt med agility: Det er bare å trene, trene og trene også i gjeting… 🙂

  2. Jada, jeg har falt på ryggen hver gang jeg 🙂 i sauemøkk …. og på tistler….. og snublet i steiner….. isj!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s