Tirsdagstrening

Så var atter en tirsdagstrening gjennomført 🙂

Jeg valgte meg også denne gangen «lette» sekvenser i banene – men nå har jeg økt kriteriene litt. Dvs: vi går flere hindre og det begynner å ligne små baner.

På den første økten så var det en 160 graders sving til hopp #2 med en fartsstrekning frem til en høyreslalåm. Starten gikk veldig bra, men Liz hadde så høy fart at hun føk forbi slalåmen. Først når jeg gav henne gjentatte slalåmkommandoer (jeg startet da hun var i luften over hoppet før) så søkte hun inngangen nydelig for meg.

På den andre økten så hadde jeg innkalling i rett strekning fra hopp og til mønet. Nå tar hun endelig oppfeltene så jeg slipper å mase om dem. Etter mønet så var det over lengden og en 180 graders sving tilbake over ett hopp og rett strekning inn (jada – leken lå i enden, og jada; innspurten hennes er upåklagelig :-)). Den første gangen så løste hun svingen nydelig og jeg førte henne ved hjelp av en «grunnsving». Men den andre gangen så skjedde det noe rart; frøkna ville plutselig ikke hoppe skikkelig over lengden. Jeg aner ikke hvorfor! Så vi forsterket lengden noen ganger, og da var alt greit igjen. Merkelig.

På den tredje økten så brukte jeg medhjelper for å holde Liz igjen i starten. Jeg måtte gå ett godt stykke ut i banen før jeg kunne starte henne, og da bare tjuvstarter hun hvis hun ikke blir holdt igjen. Jeg kan jo ikke gå fra henne må vite!!!!! Jeg valgte meg en bane hvor hun i «bunnen» av banen skulle gjennom ett buet rør og fra røret skulle hun vinkle seg inn mot meg før jeg kunne sende henne i en fremadsending. Hmmm, komme til meg – i banen – når en fremadsending frister?! Hvorfor det!? Løsningen ble at jeg måtte stå med ryggen mot fremadsendingen da hun kom ut av røret, for så å «rolig og kjapt» vri meg mot fremadsendingen. Må trene en del på det før jeg får det inn i kroppen!

Den siste økten var skrå innkalling, for så å sende henne over ett hopp. Der var det veldig åpent og stigen fristet veeeeeldig i bakgrunnen. Så vi fikk noe å jobbe med kan man si 🙂 Løsningen ble at jeg igjen måtte stå med ryggen mot det som fristet, da løste det seg.

Alt i alt en god trening. 

2 kommentarer om “Tirsdagstrening

  1. En «Rolig og kjap» bevegelse – hmmm det er vel det vi prøver å få til noen og en hver. Ikke alltid lett når man hiver etter pusten…..

  2. Enig med Hilde, kombinasjon av «Rolig og kjapp» er ikke lett. Hørtes ut som en kjempe fin trening.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s