Stevnehelg i Arendal

Sånn, nå har Liz og meg endelig debutert i konkurranseringen 🙂 Dette har vært noe jeg har planlagt lenge og gradvis jobbet oss frem mot. Så jeg var utrolig spent i forkant på hvordan dette kom til å gå…

Da vi (Ann Sissel kjørte sammen med meg; takk for veldig hyggelig selskap Ann Sissel!!) kjørte inn på Hove Leir fredags kvelden så var smilet mitt stort og lykkelig. Det var som å komme hjem. Fader og, det er nesten to år siden sist jeg stod på startstreken og absitensene har vært sterke. Men nå var jeg endelig på plass igjen.

Lørdags morgen var jeg bemerkelsesverdig rolig. Jeg ventet på at nervene skulle slå til, men det skjedde ikke. Jeg var selvfølgelig veldig spent, men jeg hadde ingen andre mål enn å overleve debuten vår + sjekke hvordan Liz var i konkurransesetting.

Og så var det endelig vår tur. Og vi overlevde debuten vår 🙂 Med glans. Det var høy fart, stor glede og godt samarbeid på banen og det resulterte i premiering for oss på debutløpet. JEG ER STOLT av henne!!!! Vi plasserte oss på en verdig 9ende plass (10 feil) med nest beste tid i Agilty 1.

Neste løp var hopp1. Da hadde jeg ikke den beste mentale forberedningen: jeg kom for sent til briefing (jada, det er mulig), jeg fikk bare brieftet tre kjappe runder før jeg måtte skifte sko – finne Liz og så komme oss bort til start. Vi var selvfølgelig start nr 1. Så jeg hadde ikke den kontakten med meg selv og Liz som jeg trenger da vi ble ropt frem til start. Det var ett oppløp på langsiden over 4 hopp mot rør, og jeg hadde planlagt å gå frem til hopp#3 før Liz skulle få starte. Så jeg tok av henne båndet, sa «vente!!!!» til henne og det svaret jeg kunne lese ut av blikket hennes var «In your deams…» Så jeg kom meg knapt nok forbi hinder #1 før hun tyvstartet. Hun kom som en prosjektil – så da det bare for meg å henge på det beste jeg kunne. Så jeg fikk til fulle testet ut av vi kan avstandsdirigering i en fremadsending med meg hengene langt bak!!!!! Desverre så disket vi pga feil rørinngang, men pytt pytt – jeg er strålende fornøyd.

Søndagen startet vi med en suveren disk i agility. Vi fikk tre vegninger, to av dem kom som ett resultat av at jeg var for sene med kommandoene mine – så hun snurret og brøt vegringslinjen. Den tredje kom da jeg presset henne feil i slalåmen.

Hoppløpet gjennomførte vi. Ikke med glans; vi fikk 20 feil – hvorav to solide riv – hun rev liksågodt hele hoppehinderet. Og hun gjorde det ulidelig spennende for meg i starten. Da skulle vi over tre hopp og så i en 180 graders sving til hopp #4. Men de tre foregående løpene var jo med rette strekninger i starten, så det trodde tydeligvis frøkenen at det var denne gangen og. Så hun løp rett frem og forbi ett fristende rør – uten å ta det! Hjelp… det var nesten litt for spennende. 

eh… hun tyvstartet på begge løpene søndag og… Ikke bra. Den hunden har allerede skjønt at jeg ikke kan korrigere henne på konkurranser.  Neste trening skal dermed brukes til starttrening + felt. Hun fikk kun ett feltfeil i helgen (stige opp på lørdag), ellers så gav hun meg nydelige feltpasseringer  – selv med meg langt unna. 

Jeg har filmopptak av alle fire løpene, men jeg orker ikke å bruke tid på å finne ut hvordan jeg skal koble kameraet til pc’en nå – nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden. (Beate, du tok film av debutløpet vårt – kanskje du gidder å sende det til meg?)

Takk til alle som har gitt meg mange flotte tilbakemeldinger i helgen. Det betyr mye for meg!

14 kommentarer om “Stevnehelg i Arendal

 1. Den gleden du viste da dere kom i mål i debutløpet ditt var helt praktfull – jeg får tårer i øynene enda når jeg tenker på det 🙂
  Dere var kjempeflinke !!!! og for en driv det er i den hunden 🙂 du har jammen litt å jobbe med fremover 😀

 2. Hei Nina. Det var skikkelig morsomt å se dere på banen, det gikk så det suset. Dette må du bare være utrolig stolt av.

 3. Dette var bare så vanvittig fortjent!! Du fikk meg til å grine!!! Stooore gledestårer!!! Gratulerer med at du har klart å vente med debuten til dere er klare!! Vanvittig bra!! Behold roen fremover nå, så er det stjerner i sikte!

 4. Gratulerer med helgen! Kjempegøy!! Det var så utrolig kult å se deg og Liz utpå banen første løp lørdag. Vannvittig bra! Dessverre gikk jeg glipp av resten da jeg hadde engen hund utpå banen…
  Takk igjen for kjøret i ditt nye «Dollarglis» og for hyggelig selskap 😀

 5. Vanvittig gøy å se dere i aksjon! Dette har også jeg ventet leenge på skal jeg si deg. Jeg ble ikke skuffet, nå gleder vi oss til fortsettelsen……………… :-))

  Gro

 6. He,he,:? synes jeg kjenner igjen noen av situasjonene. Er det ikke gøy å ligge 20 m bak hunden og se den forsvinne i et rør? Stålfjærer i bena gjør at de er over første hinder før du får tid til å reagere. Jeg har begynt å lure på om man noen gang blir «klar» til å starte med en slik hund. Gidder ikke å skrive i egen blogg, de kan jo bare lese i din, ganske mye av det samme.
  Diis med en eier på slep.

 7. Not bad, not bad!:)
  Hadde vært moro å få sett film fra løpene, jeg fikk kun sett det første…men slik er det vel når man skal i ringen samtidig!
  Vi ses og snakkes på OHS!

 8. Gratulerer med kjempe bra debut! Jeg har det første løpet ditt på film. Skal om jeg ikke får lagt det ut i løpet av uken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s