«Meg og deg»-blikket

Vi var og gjetet i går kveld; og det blir lange treningskvelder når 8 hunder skal få trene. Jaja, neste gang må jeg huske å ta med mat så går det så bra så.

Liz startet med å trene balansering med sauen i rundkve. Hun liker det ikke! Hun blir utrolig stresset og frustrert av det. Vi diskuterte det litt og kom frem til at det er sikkert det at hun ikke jar kontroll som skaper frustrasjonen. Fordelen min med å ha sauen i rundkveet er at jeg har kontroll… men det hjelper så lite når vi ikke får utnyttet situasjonen fullt ut.

Senere på kvelden fikk vi jobbe med sauene på jordet, og da er Liz fornøyd. Hun er en fryd for øyet med den lave intense stilen sin 🙂 Jeg må få alliert meg med noen som har ett godt kamera som kan få tatt bilder av henne.

Vi fikk jobbet med mye; oppgaven var å flytte flokken fra ett punkt til ett annet. Jordet vi jobbet på er 10 mål stort og sauen trekker ned mot ett bestemt punkt. Utfordringen blir da å forhindre at de løper ned dit. Og vi klarte det (….etter noe om og men…). Liz liker å drive flokken fra oss, og det er da hun gir meg «meg og deg»-blikket. Det er tydelig at hun mener at hun og meg har en jobb å gjøre sammen da. Flinke hunden det 🙂 Vi fikk drevet dem ca 20 meter fremover – hun smøg da hele tiden ved siden av meg – helt til flokken begynte å skjene såvidt mot det «trygge punktet» sitt. Da måtte vi begynne å skjerme, jobbet med utsendinger, balaseringer og gikk over til å drive flokken til meg. 

…om vi ikke har trent agility siden sist?

Joda. Var på Petter-kurset på tirsdag. Og Liz er en utrolig utfordring å jobbe med pga den intense farten hennes. Jeg nekter å stagge/dempe henne, jeg må bare lære meg å hånderte den farten. Og det er vanskelig 🙂 og utrolig morsomt å jobbe med henne 🙂  …og jeg får mye av «meg og deg» blikket på agilitytreningene også.

En kommentar om “«Meg og deg»-blikket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s