Hjelp meg å huske at

Liz MÅ ha beskjed allerede en meter inn i røret om hun skal til venstre eller høyre når hun kommer ut! Hvis ikke så skyter hun som en prosjektil rett frem og jeg kan rope det jeg gidder uten effekt. Da er farten hennes så høy at hun ikke har sjangs til å klare å svinge! Men når jeg er flink og husker hva hun trenger så kommer hun ut i riktig retning; høyre eller venstre. Da kan jeg selv ha god avstand til henne og hun er trygg på hvor hun skal etter røret.

På treningen på tirsdag så fikk jeg det virkelig testet ut; og da testet jeg også om hun sikter seg inn på slalåmen hvis hun får tidlig beskjed når hun er i røret. Og det gjør hun! Jeg testet det ut på en strekke med hopp, rør og slalåm hvor alt stod i en svak høyresving. Jeg dekket henne på start, gikk frem litt forbi hoppet, gav henne startsignalet og da hun var en meter inne i røret fikk hun slalåmkommandoen. Jeg forholdt meg helt i ro, og det morsomme var at da hun kom ut av røret så siktet hun seg rett inn på slalåmen og tok den helt perfekt. Hun er foreløpig avhengig av at jeg kommer etter henne og møter henne ved enden av slalåmen, hvis ikke så kan det hende at hun stopper og venter på meg. Målet er at hun skal ta den helt alene selv om jeg kommer halsende langt etter…

Tok nettopp nå en liten slalåmtrening i hagen, og nå kan jeg sende henne i en «hent slalåm» når vi står ved enden, og hun løper hele veien opp og henter høyreinngangen og tar hele slalåmen for meg. Flinke hunden det.

I går kveld tok MartineH og meg turen (en særdeles fnistete tur 🙂 ) over fjorden til Moss HK; de hadde leid inn Erik Eriksen til ett foredrag om feil og tidstap. Eriksen har gjort en fantastisk jobb med å studere konsekvenser av timing på kommandoer og hadde en del tankevekkere å komme med.

God helg!

3 kommentarer om “Hjelp meg å huske at

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s